Thoreau mukana Puhdas Itämeri -yhteistyössä

12.1.2018

Thoreau mukana Puhdas Itämeri -yhteistyössä

Thoreau on ekologisen toimiston valinta. Haluamme olla mukana vastuullisessa yhteistyössä Itämeren puolesta.

Thoreau-vesijärjestelmä edustaa ennen kaikkea ekologista toimintatapaa. Meille on tärkeää hiilijalanjäljen pienentäminen, turhien muovipullojen karsiminen ja luontoystävällisten ratkaisujen tarjoaminen. Halusimme osallistua Itämeren tilanteen parantamiseen ja teimme John Nurmisen Säätiön kanssa yhteistyötä, jonka myötä lahjoitimme Puhdas Itämeri -kampanjan hyväksi. Valitsimme John Nurmisen Säätiön, koska säätiön Puhdas Itämeri -hankkeet parantavat Itämeren tilaa sellaisin konkreettisin toimin, jotka vähentävät mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä. Lahjoituksemme avulla Itämerestä pystytään esimerkiksi poistamaan n. 6 000 kg haitallista levää.

Euroopassa myydään vuosittain 92 miljardia muovipullollista vettä. Haluamme omalta osaltamme vähentää turhan pullojätteen syntyä ja samalla tukea tärkeää asiaa Itämeren puolesta.

Thoreau on paikallista vesijohtovettä hyödyntävä vesijärjestelmä, joka suodattaa, jäähdyttää ja hiilihapottaa veden. Tyylikkäästä järjestelmästä saa raikkaan kylmää vettä kuplilla tai ilman. Vesi tarjoillaan konseptiin kuuluvista tyylikkäistä lasisista pulloista. Thoreau pienentää yritysten hiilijalanjälkeä, sillä irtopullojen logistiikka- ja varastointi- sekä hävityskulut katoavat. Thoreau-vesijärjestelmiä on jo laajalti käytössä Suomessa ravintoloissa ja nyt kiikareissamme on ekologisia arvoja suosivat toimistot.

John Nurmisen Säätiö on perustettu vuonna 1992 Juha Nurmisen aloitteesta vaalimaan suomalaisen merenkulun ja merihistorian kulttuuriperintöä. Säätiön kulttuuritoiminta on keskittynyt merenkulun, löytöretkeilyn ja kartografian historiaan, ja näiden tunnetuksi tekemiseen. Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeet parantavat Itämeren tilaa sellaisin konkreettisin toimin, jotka vähentävät mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä. John Nurmisen Säätiö on vuosina 2005 – 2017 käynnistänyt noin 25 Puhdas Itämeri -hanketta Luoteis-Venäjällä, Puolassa, Baltian maissa, Valko-Venäjällä ja Suomessa.

Onko sinun toimistosi tai ravintolasi kiinnostunut Thoreau-vedestä?
Ota meihin yhteyttä ja jutellaan lisää!